Skip to content
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220805_60605151Brief

Epskamp van Senioren Partij Alkmaar vraagt of de stad nog wel bestuurd wordt nu er geen vragen van de oppositie worden beantwoord. Ambtelijk woordvoerder legt diplomatiek uit dat de wethouders wel bereikbaar zijn maar betreffende ambtenaren niet.
Opmerkelijk is dat er alleen vragen zijn  gesteld over onderwerpen waarvan bekend is dat de ambtenaren op vakantie zijn. De oppositie kent 4 oud- wethouders en een griffier (gemeente Haarlemmermeer). Zij kennen de klappen van de zweep en maken geen ondoordachte fouten. Alles wat ze doen is goed doordacht. Recent voorbeeld; bij de ontwikkeling van het Kieskompas voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen is op initiatief van VVD besloten om over sommige onderwerpen geen antwoord te geven (zoals over COVID 19) zodat deze onderwerpen niet in het kieskompas terecht zouden komen. Dit om bepaalde politieke partijen de wind uit de zeilen te nemen. (ik ben daar persoonlijk voor benaderd, dus is dit te onderbouwen? JA)
We zien ook nu een met het stellen van dringende vragen, waar niet stante de pede een antwoord op gegeven kan worden, een  klassiek staaltje wordt toegepast van ontwijken van de inhoud en een laag bij de grondse poging om het college te laten struikelen over de vorm. 
Nee, Kees Kraakman, het is geen kwestie van onhandigheid, het is een kwestie van doelbewuste sabotage om dit college zoveel mogelijk in de problemen te brengen. De oppositie zit klaarblijkelijk niet in de Alkmaarse gemeenteraad om de Alkmaarse bevolking te dienen en het college te controleren, de oppositie zit daar om spelletjes te spelen. De groep politici die steeds dit soort spelletjes speelt zit al 12 jaar of langer in de gemeenteraad. Tijd om plaats te maken voor mensen die wel op fatsoenlijke wijze de belangen van de Alkmaarse bevolking willen dienen. 

Matt Delahaij
Secretaris Progressief Alkmaar


No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *